Blog

sevgililer günü hediye önerileri

14 Şubat Sevgililer Günü

Sevgililer Günü, her yılın 14 Şubat günü birçok ülkede kutlanan özel gündür. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi‘nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizceSt. Valentine’s Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. 

sevgililer günü

Şubat ayı bereket festivalleri

1712 yılına ait İsveç almanağında 14 Şubat Valentine olarak belirtilmiş

Şubat ayı ortasının aşk ile ilişkisi antik çağlara dayanmaktadır. Antik Yunan takvimlerinde, Ocak ayı ortası ile Şubat ayı ortasının arasında kalan zaman Gamelyon ayı olarak adlandırılmıştı ve Zeus ile Hera‘nın kutsal evliliğine adanmıştı.

Antik Roma‘da 15 Şubat, bereket tanrısı Lupercus‘un onuruna, Lupercalia günü olarak kutlanmaktaydı. Bu günde, Lupercus’un din adamları tanrıya keçi kurban ederlerdi. Daha sonra kafalarının üstüne koydukları bir parça keçi derisi ile Lupercus’u simgeleyerek, Roma sokaklarında koşturup, karşılaştıkları herkese dokunurlardı. Genç kızlar gönüllü olarak ileri atılır ve bereket tanrısının dokunuşundan paylarını almaya çabalarlardı. İnanışa göre bu dokunuş sayesinde doğurganlıkları kolaylaşacaktı.

Lupercalia bayramının arifesi olan 14 Şubat’ta genç erkeklerin genç kızların isimleri yazılı kura çekerek bayram boyunca ‘çift’ olma alışkanlığı vardı. 469’da Papa bu gayri-Hristiyan bayramını yasaklayarak sadece kura çekilişine izin verdi. Ancak artık kuralarda kızların değil azizlerin isimleri yazılıydı.

Günümüzde Sevgililer Günü

14 Şubat, 1800’lü yıllarda Amerikalı Esther Howland’ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, 14 Şubat tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Unutulmaz sevgililer günü hediyeleri did’de

Sevgililer Günü Hediyeleri

Sevgililer Günü, tüm dünyada her yıl 14 Şubat’ta kutlanan özel günlerden biridir. Sevginizi, aşkınızı, bağlılığınızı dile getirebileceğiniz bu özel günde alacağınız hediyelerle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hediye 14 Şubat ile ayrılmaz bir ikilidir. Anlamlı ve yaratıcı hediyeleri eşinize, sevgilinize ya da sevildiğini hissettirmek istediğiniz bir yakınınıza verebilirsiniz. Sevdiğinizin beğenilerini, zevklerini ve alışkanlıklarını biliyorsanız hediye almak kolay olabilir. Fakat ilk kez hediye alacağınız biri için bu seçimde zorlanabilirsiniz. Teknolojik cihazlar bu aşamada size kolaylık sağlayabilir. Sevgililer Günü için hediye olarak bir cep telefonu alarak partnerinizin bu gününü özel hale getirebilirsiniz. Android ya da iOS modellerden dilediğinizi seçebilirsiniz. Erkeğe Sevgililer Günü hediyesi araştırırken de bu tür teknolojik ürünlerden faydalanabilirsiniz. Erkek arkadaşınıza alabileceğiniz ürünlerin başında bilgisayar oyunları, cep telefonu ve bilgisayar aksesuarları, giyim ve kozmetik ürünleri gelir. Her zaman kullandığı bir parfüme 14 Şubat indirimleri sayesinde avantajlı olarak ulaşabilirsiniz. Doğayı seven ve burada uzun vakitler geçirmekten hoşlanan bir çiftseniz kamp malzemeleri de hediye seçenekleri arasına girebilir. Kullanışlı bir temos, dayanıklı sırt çantaları, uyku tulumu ya da outdoor giyim ürünleri arasından tercihte bulunarak sevdiğinize verebilirsiniz. 14 Şubat hediyesi olarak seçebileceğiniz pek çok ürün bulunur. Maddi değeri yüksek ürünler kadar manevi olarak partnerinizi tatmin edebilecek tasarımlara da yönelebilirsiniz. Birlikte çekilmiş eğlenceli fotoğraflarınızı müzikli ve hareketli resim çerçevelerine aktarıp kalbinizden dökülen sözlerin yer aldığı bir kartla ona ulaştırabilirsiniz. İlginç hediye fikirlerini inceleyerek sizin için uygun seçenekleri belirleyebilirsiniz. 

Romantik 14 Şubat Hediyeleri

14 Şubat, duygularınızı en açık dille ifade edebileceğiniz günlerden biridir. Eşinize, sevgilinize ya da değer verdiğiniz diğer insanlara hissettiklerinizi güzel bir dille aktarabilir, bunu hoş bir hediyeyle de taçlandırabilirsiniz. Romantik Sevgililer Günü hediyeleri söze bile gerek kalmadan bu duygularınızı ifade etmenizi kolaylaştırabilir. En güzel hediye olarak görülen ürünlerin başında çiçekler gelir. Canlı iç mekan bitkileri eşinize ya da annenize alabileceğiniz hoş bir alternatiftir. Kırmızı gül gibi klasikleşen çiçekleri de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz tek bir gülle ya da dev bir buketle aşkınızı dile getirebilirsiniz. En iyi hediye seçeneklerinden biri de elbiselerdir. 14 Şubat elbiseleri, renkleri, desen ve tasarımları ile partnerinizin sevebileceği özellikler taşır. Tutkunun rengi olan kırmızı ile donatılan bir elbiseyi sevgilinize vererek yüzündeki mutluluğu okuyabilirsiniz. Bu günde alınacak hediyelerden biri de peluş ayıcıklardır. Üzerinde kalp detayları ve sevgi sözcükleri bulunan peluş ayıcık çeşitlerini çiçeklerle birlikte partnerinize sunabilirsiniz. Romantizmi doyasıya yaşamak için özel iç çamaşırlarına da göz atabilirsiniz. Bu ürünler dantel detayları, kırmızı ve siyah renk detayları ile öne çıkar. Feminenliği gözler önüne seren bu modellerle sevdiğinizi kendinize hayran bırakabilirsiniz. Sevilen ve dünyaca ünlü iç çamaşırı markalarının özel tasarımlarına 14 Şubat kampanyaları sayesinde uygun fiyatlarla ulaşabilirsiniz.

İlgi Çekici Sevgililer Günü Hediye Fikirleri

14 Şubat’tan günler öncesi kocaya Sevgililer Günü hediyesi ne alınır sorusu aklınızı kurcalamaya başlayabilir. Bu Gün özel hediyelerle daha anlamlı bir hale gelebilir. Yaratıcı ve ilginç 14 Şubat hediyesi arayışında olabilirsiniz. Karakalem kanvas tablo, anı kutusu gibi ürünlerin yanı sıra özel tasarım hediyeler sizin için uygun birer alternatif olabilir. Nişanlıya hediye olarak özel ilgi alanlarına yönelik ürünler alabilirsiniz. Nişanlıya alınabilecek 14 Şubat hediyeleri arasında çeyize yönelik ürünleri de tercih edebilirsiniz. Küçük ev aletleri bu anlamda uygun bir seçim olabilir. Anneye hediye olarak da küçük ev aletleri alınabilir. Çift hediyeleri bu özel günde sık tercih edilen tasarımlardandır. Çift saatleri, bileklikler, eldiven çeşitleri, tişört ve sweatshirt gibi giyim ürünleri bu hediye seçenekleri arasında yer alır. Yaratıcı sevgililer günü hediyeleri almak isterseniz sevgilinizin ilgi alanlarını doğru değerlendirmeniz gerekebilir. 14 Şubat hediyesi erkekler için en iyi ne olabilir diye uzun uzun düşünmenize gerek yoktur. Otomobil tutkunu partnerinize bu aksesuarlardan alarak kalbindeki yerinizi sağlamlaştırabilirsiniz. İlk Sevgililer Günü hediyesi seçimi de zorlayıcı bir süreç olabilir. Birbirinizi yeni yeni tanımaya başlıyorsanız çiçekleri, giyim ürünleri ya da kozmetik malzemeleri gibi klasik ürünleri seçmeniz faydalı olabilir. Hazır halde sunulan ve içerisinde çikoladan dekoratif süslere, kahveden fotoğraf çerçevesine kadar pek çok detay bulunan Sevgililer Günü paketi de ideal bir seçimdir. 

Bütçe Dostu Fiyatlarla Sevgililer Günü Hediyeleri

Hediye önerilerini araştırırken hem yaratıcı hem de uygun fiyatlı ürünlere yönelebilirsiniz. Uygun fiyatlı Sevgililer Günü hediye fikirleri arasında en büyük yeri çikolatalar tutar. Sevgilinizle birlikte çektirdiğiniz fotoğraflar kullanılarak tek tek paketlenen kişiye özel çikolata kutularını keyifle tercih edebilirsiniz. Kadınlara Sevgililer Günü hediyesi alternatifleri oldukça geniş bir çerçevede sunulur. Altın, gümüş ya da bijuteri Sevgililer Günü bileklik modelleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Bileklikleri hazır halde sunulan Sevgililer Günü hediye paketi içerisine ekleyerek de partnerinize sunabilirsiniz. Sevgililer Günü hazırlıkları sırasında sevdiğinize hoş sürprizler hazırlamayı düşünebilirsiniz. Bunun için baş başa kalacağınız bir yemek organize edebilir, evinizi çeşitli süslemelerle bu özel ana hazırlayabilirsiniz. Sevgililer Günü süslemeleri için özel tabak takımları, masa örtüleri, kırmızı rengin ve kalplerin hakim olduğu detaylar kullanabilirsiniz. Sevgililer Günü süsleri arasında çeşitli balonlar da bulabilirsiniz. Sevgililer Günü mumları ile romantik bir ortam hazırlayabilirsiniz. Bu güzel ortamı anlamlı Sevgililer Günü hediyesi ile tamamlayabilirsiniz. 14 Şubat indirimleri sayesinde tüm süslemelere ve hediye alternatiflerine bütçe dostu fiyatlarla ulaşabilirsiniz. Özellikle teknolojik cihazlar için geçerli olan indirimlerle alışverişinizi keyifle tamamlayabilirsiniz. Sevgililer Günü cep telefonu kampanyası sayesinde sevilen markaların telefon modellerine indirimli olarak sahip olabilirsiniz.

Sevgililer Günü Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Sevgililer Günü Hediyesi Olarak Ne Alınır?

Ne alınır sorusu 14 Şubattan önce aklınızı meşgul etmeye başlayabilir. Bu konuda did oldukça zengin bir çeşitlilik sunar. 14 Şubat hediye fikirleri arasında dekorasyon ürünlerinden, takı kutularına, çantalara kadar pek çok seçenek bulunur. Eşinizin, sevgilinizin ya da bu özel günde hediye almak isteyeceğiniz değerli yakınlarınız için bu seçenekler arasından dilediğinizi alabilirsiniz.

Sevgililer Gününe Özel Giysiler Nasıl Seçilir?

Eşime Sevgililer Günü hediyesi ne alabilirim diye düşünebilirsiniz. Bu özel günde eşinizi hoş bir restoranda yemek yemeye götürebilirsiniz. Hediye olarak da şık tasarımlı bir giysi alabilirsiniz. Elbiseler renk ve tasarım detayları ile göz doldurur. Kırmızı rengin hakim olduğu bir elbiseyi eşinize sunarak mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. 14 Şubat için özel olarak tasarlanan iç çamaşırlarını da alabileceğiniz hediye alternatifleri arasına ekleyebilirsiniz.

Sevgililer Gününde Nasıl Hazırlık Yapılır?

Sevgililer Gününü partnerinizle evde başbaşa geçirmek isteyebilirsiniz. Bunun için çeşitli süslemeler kullanarak romantik bir ortam hazırlayabilirsiniz. Sevgililer Günü sürprizleri için mumlar sık kullanılan ürünlerdir. Kırmızı renkli mumlar, balonlar, romantizme vurgu yapan nevresim takımları ve yatak örtüleri ile yemek takımları süslemelerde kullanabileceğiniz ideal ürünlerdir.

Sevgililer Günü Hediyesi Alırken Neye Dikkat Edilmeli?

sevgililer günü hediyeleri

Sevdiğinize hediye seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta onun zevkleri ve ilgi alanlarıdır. 14 Şubat sürprizleri için sevebileceği ve hep kullanacağı bir hediye alabilirsiniz. Değişik hediyeleri inceleyerek mutluluklarına katkı sunabilirsiniz. Ya da did Hediye Çeki alarak etkileyici bir hediye notuyla gönderebilir, alışveriş keyfini dilediği gibi sürmesini sağlayabilirsiniz.

Kadınlar İçin Sevgililer Günü Hediyesi Önerileri

Sevgililer gününde sevdiğiniz kişiyi mutlu edecek pek çok hediye seçeneği bulunur. sevgililer günü hediyeleri bayan seçenekleri son derece geniştir. Aksesuar kullanmayı seven bir kız arkadaşınız ya da eşiniz varsa 14 Şubat hediyesi altın kolye, küpe, yüzük olabilir. Bütçenize uygun olarak gümüş, zirkon bijuteri ürünleri de tercih edebilirsiniz. Kozmetik ürünleri seven biri ise makyaj malzemeleri veya set olarak satılan kozmetik ürünlerini armağan olarak verebilirsiniz. Çalışan bir bayan için hediye alıyorsanız ofis seti doğru bir tercih olabilir. Hem çalışma alanında kolaylık sağlar hem de sevdiğiniz kişi baktıkça sizi hatırlar. Baskılı ya da üzerinde sevgilinizin adının baş harfi bulunan bir kupa armağan ederek samimi ve şirin bir görüntü oluşturabilirsiniz. Baskılı kırlentler de evin, odanın bir köşesine konulabilecek ve her daim sizi hatırlatacak armağan seçeneklerinden olabilir. Dilerseniz birlikte çekilmiş bir fotoğrafınızı dilerseniz sizi temsil ettiğini düşündüğünüz bir resmi kırlent ya da kupanın üzerine bastırabilirsiniz. Kar küresi yıllardır hemen herkesin sevdiği bir armağan alternatifidir. Son yılların trendi olan ve belirli bir temayı yansıtan biblolar ile sevdiğiniz kişiyi mutlu edebilirsiniz. Çikolata, bu özel günün simgelerinden biridir. Bu özel günün simgesi haline gelen çikolataları sevdiğiniz kişiye hediye olarak verebilir ya da asıl hediyenizin yanında sevimli bir ayrıntı olarak kullanabilirsiniz. Sevgililer günü hediyesi ayıcık seçeneği yıllardır eskimeyen bir hediye alternatifidir. Peluş, yumuşak bir ayıcık armağan etmek sevdiğiniz kişinin hoşuna gidebilir. Kahve içmeyi seviyorsa özel bir fincan alarak sevdiği şeylerin farkında olduğunuzu gösterebilirsiniz. Müzik kutusu ya da atlı karıncalar, hem nostaljik hem de romantik bir armağan olur. Sevgililer günü hediyesi çiçek seçeneği ise risksiz fakat romantik ve hoş bir hediyedir. En sevdiği çiçeği ya da bir aranjmanı tercih etmeniz zarif ve düşünceli bir armağan olur. İçinde bibloların, minyatür figürlerin olduğu teraryumlar küçük bir yuva gibi görünür bu yüzden sevimli bir armağan seçeneğidir. Sosyal çevrenizden sevgililer günü hediyesi bayan için öneri alabilir ya da sevgilinize hissettirmeden nasıl bir hediye almak istediğine dair sorular sorabilirsiniz. Böylece hem zaten istediği bir ürün alabilir hem de sevdiğiniz kişinin mutluluğuna mutluluk katabilirsiniz. Özel armağan kutusu olarak set halinde satılan ürünleri inceleyebilir böylece birçok hediyeyi aynı anda verebilirsiniz. Sevdiklerinizi bu özel günde mutlu edebilirsiniz.

Erkeklere Özel Sevgililer Günü Hediyesi Çeşitleri

Sevgilinizi mutlu edecek pek çok hediye seçeneği bulunur. Sevgililer günü hediyeleri erkek için seçimi zor gibi görünse de dikkat çekici seçenekler içerir. Bu durum armağan seçiminde avantaj sağlayabilir ve işinizi kolaylaştırabilir. Kahvesini içerken kullanıp sizi hatırlayacağı kişiye özel kupa bardaklar bu seçeneklerden ilki olabilir. Kravat ya da kol düğmesi erkek arkadaşınızın ya da eşinizin şıklığını tamamlayabilir. Kol düğmelerinin üzerine adının baş harflerini ya da adını yazdırıp daha özel bir armağan haline getirebilirsiniz. Erkeklerin en çok kullandığı aksesuarlar saat ve cüzdandır. Erkek arkadaşınızın tarzına uygun güzel bir saat, beğeneceği bir cüzdan bu özel gün için armağanınız olabilir. Parfüm erkekler için oldukça önemlidir dilerseniz hoş bir parfüm hediye edebilirsiniz. Erkek arkadaşınız çalışan bir bireyse ofis seti, masa üstü isimlik alabilir, ofis ortamında sizi yanında hissetmesini sağlayabilirsiniz. Birlikte yapmak için puzzle armağan edebilirsiniz böylece birlikte kaliteli zaman da geçirmiş olursunuz. Sevgili kombini olarak üretilen çift giysilerinden, saatlerinden yararlanabilirsiniz. Hem eğlenceli hem sevimli bir armağan olabilir. Bu özel günün kutlandığı 14 Şubat kış mevsimine denk geldiği için bere, atkı ya da eldiven alabilir erkek arkadaşınızın üşümesini engelleyebilirsiniz. Bu üzerine düşünülmüş armağan sayesinde sevdiğiniz kişiyi mutlu edebilirsiniz. Gamer bir erkek arkadaşınız varsa oyun kitlerine ya da oyun sırasında daha çok konfor sağlayacak ürünlere bakabilirsiniz. Sevgililer günü hediyeleri özel anlamlar taşıyan özenli armağanlardır. Dilediğinizi seçip erkek arkadışınız için bu özel günü unutulmaz bir hale getirebilirsiniz.

Her Bütçeye Uygun Sevgililer Günü Hediyeleri

Sevgililer günü, birbirlerine romantik jestler yaparak, hediyeler ile karşılıklı duyulan sevginin ve aşkın kutlandığı gündür. Sevgililer günü hediyeleri özel hediyelerdir. Erkek ya da kız arkadaşınızın beğenebileceği güzel armağanlar ile bu özel günde onları mutlu edebilirsiniz. Aldığınız ürünü hoş bir yemek eşliğinde verebilirsiniz. Sevgililer günü hediyesi önerileri kadın ve erkek için oldukça fazladır. Sevdiğiniz kişinin zevkine göre dilerseniz ilginç dilerseniz sade ve klasik bir armağan alabilirsiniz. Asıl armağanınızın yanına ek olarak çikolata ekleyebilirsiniz. Armağan seçmekte zorlanıyorsanız, bir kutunun içinde set halinde satılan ve pek çok ürünü aynı anda armağan olarak vermenizi sağlayan ürünlere bakabilirsiniz. Önceden hazırlanan bu kutular sayesinde hem armağan seçiminde kolaylık yaşayabilirsiniz hem de tek bir ürün alarak sevgilinizin pek çok ürüne sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Çevrenizden Sevgililer günü hediyesi tavsiyeleri alabilir, sevdiğiniz kişinin zaten istediği, ihtiyacı olan bir ürünü alarak onu sevindirebilirsiniz. Fiyat sıralaması yaparak seçenekler arasından Sevgililer günü hediyesi bayan için ucuz olandan pahalı olana kadar her bütçeye uygun armağan seçeneğini inceleyebilirsiniz. did homeware ayrıcalığıyla sevgililer günü hediyenize kolayca sahip olabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Hediyenizi Daha Etkili Hale Getirmek İçin Ne Yapabilirsiniz?

Armağanınızı hoş bir jest ile birleştirebilirsiniz. Şık bir restaurantta, romantik bir yemek eşliğinde aldığınız hediyeyi verebilirsiniz. Mumlar, kısık sesli bir müzik, romantik atmosfer aldığınız armağanı daha etkili hale getirebilir. Dışarıda vakit geçirmekten hoşlanan bir çiftseniz aldığınızı vermek için doğru zaman, yapmayı sevdiğiniz bir aktivite sırasında olabilir. Evde vakit geçirmeyi seviyorsanız romantik bir film eşliğinde ya da kendi hazırladığınız yemekleri yerken Sevgililer Günü armağanınızı sevdiğiniz kişiye verebilir ve bu özel günü kutlayabilirsiniz.

One thought on “14 Şubat Sevgililer Günü”

Comments are closed.

X