Blog

Hasır Dergi Kumanda Sepeti

Organize Etmenin En Organik Hali; Seagrass Hasır Sepetler

Yorgunken bile kendini o koltuğa atmak yerine önce etrafı toparlama arzusuyla harekete geçenler burada mı? Etrafı düzenlemeden bırakın oturup dinlenmeyi kafasını bile toplayaman ne çok kişiyiz. Bu düzen akımı bir çok insan için öyle mühim bir konu ki, düzenleme uzmanı japon yazar Marie Kondo kitap ve belgeselleriyle dünyayı etkisi altına aldı bile. Düzenleme, saklama ve organize etme denilince en kolay yöntem sıklıkla kullanım alanlarına göre parçalara ayırarak toparlamak diyebiliriz aslında. Bu bölümde bahsedeceğimiz düzenleme alanı, daha çok büyük parçalı eşyalarınızı yönetmenize yardımcı olacak nitelikte tavsiyeler taşıyan, doğadan faydalanarak elde ettiğimiz ve hayatın bir çok alanında kullandığımız hasır sepetler üzerine olacak.

Bizim türümüz kendi varlığını sürdürme çabası verdiği ilk çağlardan beri doğadan faydalanarak hayatta kalmayı başarmış ve doğadan edindiği bu malzemelerle kendi yeteneklerini kullanarak zanaatkarlığını ortaya çıkarmış bir tür. Öne çıkan bu yeteneğimiz sayesinde doğal, sürdürülebilir ve el yapımı ürünleri üretebiliyor, bunları çok çeşitli yaşam alanlarında kullanabiliyoruz. Yaşadığımız dönemde bir önceki neslimize göre, kendi zevklerimizin ve rahatımızın daha çok önem sırasına sahip olduğu bir zaman. Bu nedenle yaptığımız bir çok işte ve alanda estetik arayışımızlarımız zevkimize hizmet ediyor. Doğal liflerin dokusunun sıcaklığıyla özellikle iç mekanlarda aradığımız hissiyatı verebilen hasırın en basit tanımı, sazla örülmüş tavan ve taban örtüsüdür diyebiliriz. Tüm küçük ve büyük alanlar için harika bir yardımcı olan bu ürün grubu elle örülerek yapıldığı zanaatkarlığın yanı sıra, aynı zamanda sürdürülebilir kaynaklı bir malzemeden yapılmasıyla da günümüzde fazlasıyla tercih edilmekte.

Seagrass su altında yaşayan eşsiz bir deniz canlısıdır. Bitkinin güçlü gözeneksiz yüzeyi ona doğal bir görünüm ve pürüzsüz bir doku veren dayanıklı %100 doğal bir malzemedir.

Hasır Bambu Rattan

Hasır yapımında çok çeşitli bitkiler kullanılmakla beraber yaygın olarak yapraklar, kabuklar ve deniz sazı gibi türlerden destek alınır. Son zamanların en çok kullanılan malzeme türü olan ve seagrass ismi birçok yerde karşınıza çıkan deniz sazı ya da deniz çayırı manasına gelen son derece doğal ve sürdürülebilir olan bir malzemedir. Seagrass su altında yaşayan eşsiz bir deniz canlısıdır. Bitkinin güçlü gözeneksiz yüzeyi ona doğal bir görünüm ve pürüzsüz bir doku veren dayanıklı %100 doğal bir malzemedir. Doğal olması sebebiyle toz tutma kapasitesi düşüktür ve Hindistan’ın kıyı bölgelerinde sıklıkla yetişir. Seagrass insanlar tarafından 10.000 yıldan fazla bir süredir kullanılmakta olup evlerde yalıtım sağlamak, mobilyalar üretmek, yatak ve hatta araba koltukları doldurmak için bile kullanılmıştır. Biyolojik çeşitliliği destekleyen, çevredeki suyu temizleyen ve karbondioksiti atmosferden çıkarmaya yardımcı olan bu bitki türünün, dünyanın üçüncü en değerli ekosistemi olduğuna inanılmakatdır.

Kirli Çamaşırlar

Sizin için hazırladığımız bazı önerilerimizle hayatınızın ihtiyaç duyduğunuz yaşam alanlarını istediğiniz şekilde toparlayarak zamandan kazanabilir ya da daha keyifli ortamlar yaratabilirsiniz.

Kirli Çamaşırlar Asla Bitmez. Peki yıkandıktan sonra?  Yaşam rutinlerimizin ciddi bir zamanını alan kirli çamaşırları, hem kendi renklerine hem de sepetlerin renklerine göre ayırarak yıkacağımız zamanlarda büyük bir iş kolaylığı sağlayabilir, zamandan kazanabiliriz. Çamaşırlar yıkandıktan hemen sonra ütü yapacak kadar vaktimiz olmayabiliyor.Bu nedenle tüm bu çamaşırları temiz ve düzenli bir alanda depolama ihtiyacı hissedebiliyoruz. Peki sizin de evinizde henüz ütülenmemiş çamaşırlardan birini giymek için hızlıca ütü bekleyen aile bireyleriniz var mı? Tüm o katladığınız çamaşır yığınlarının içinden kendi tişörtünü çekerken, katlı harika kokulu dağı yıkanlar ne demek istediğimizi anladı bile. Bu noktada aile bireylerine özel sepetlerin içinde yıkanmış çamaşırları ayırmak yine büyük bir kurtarıcı olabilir.

Banyoda yeteri kadar dolabım yok? Yaşadığımız ülkedeki konut büyüklüklerinin son 10 yılda azaldığı 2018 yılında yapılan bir araştırmaya göre tespit edildi, kısacası evler küçük ve banyolar daha küçük olabiliyor. Bazen yeteri kadar dolaba sahip olamayabiliyoruz, ya da banyomuzda hiç dolabımız olmayabiliyor. Böyle zamanlarda kutular, sepetler yardımımıza yetişebilir. Kullanım alanı itibariyle deterjan paketleri, kağıt havlu ve tuvalet kağıdı gibi sarf malzemeleri ıslanmayacak bir alanda bir arada saklamak ve marketten satın aldığımız ürün poşetinden çıkarmak isteyebiliriz. Ya da temiz, kirli havlularımızı da ayırdığımızda rahatça depolamak için hasır sepetler çok büyük kolaylık sağlayabilirler.

Banyoda yeteri kadar dolabım yok?
Banyoda yeteri kadar dolabım yok?

Koridordan Geçerken Göze Çarpan O Dağınık Oyuncaklar! Düzen merakımız kendi kişisel eşyalarımızı toplu tutmakla dinmez, uslanmaz bir şekilde evin diğer bireylerinin de yaşadığı alanları düzenli tutmasını isteriz hatta kendi özel eşyalarını derleyip toplamaları için bin bir türlü yöntem deneriz. Siz de evin her köşesinde toplu olmanın tüm evin enerjisine yayıldığını düşünen o aile bireyisiniz ve çocuklar sizinle aynı fikirde değil. Oyuncaklarla oynamak harika, ancak oyun sonunda söz konusu toplamak olunca herkes bir yerlere dağılıyor. Oyuncakları türlerine, hatta belki büyüklük ve renklerine göre ayırmak toplarken de kolaylık sağlayabilir. Bunu çocuklar için daha keyifli bir hale getirmek için farklı renklerde ve ebatlarda sepetler kullanmayı deneyebilirsiniz.

Dağınık Oyuncak Sepeti
Koridordan geçerken göze çarpan o dağınık oyuncaklar!
Dergi Kumanda Sepeti

Dergiler bu kadar tozlanmak zorunda mı, Battaniye nerede, kumandayı kim aldı? Gazete ve dergi biriktirmek bir çoğumuz için inanılmaz bir koleksiyon çeşidi. Hatta bir çoğumuzun biriktirmekten keyif aldığı başka koleksiyon türleri var ve bunları zarar görmesini engelleyerek özenli saklamak mühim. Tüm bu değer verdiğimiz eşyaları saklamak ve düzenli tutabilmek için sepetler iyi bir yardımcı. Çok sevdiğiniz o dergiyi okumak için sıcak battaniyenin altına girmek bu keyfi katlamaya yeter de artar bile. Tabii ki battaniyeyi almak için yatak odasına gitmenize gerek yok, uzandığınız koltuğunuzun dibinde duran bir sepette daha önce katladığınız koltuk şalınız sizi bekliyor. Devamlı kaybolan şarj aleti ve tüm kumandalarınızını da bu sepetin içinde bir arada tutarak düzenleyebileceğinizi söylememize gerek bile yok muhtemelen.

Gördükçe içimizi açan en küçük ev arkadaşlarımız, bitkiler! Bulundukları ortama kattıkları güzelliklerden tutun, mevcut havayı daha temiz hale getirebilenlere kadar pek çok ev bitkisi bir çoğumuz için olmazsa olmaz. Saksılarınızın ebatlarına göre farklı renklerde ve desenlerde seçebileceğiniz hasır sepetler le son yıllarda çok tercih edilen harika saksı kılıfları elde edebilir, yaşam alanınıza ekstra dokulu bir sıcaklık ve renk katabilirsiniz. Eğer evinizde küçük dört ayaklı sevimli dostlarınız da varsa, bu bitkilerin saksılarının topraklarını eşelemek onlar için eğlenceli bir aktivite olabilir. Bu iki türün bir arada yaşayabilmelerini sağlamak için hasır bir sepet size yardımcı olabilir. Saksınızı ve altındaki tabağı sepetin içine oturtarak mevcut toprağın göz hizasından altta kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede evcil dostlarınızın saksı topraklarına ulaşmasını bir nebze de olsa önlemeyi deneyebilirsiniz.

Çalışma odası düzenlemek sıkıcı olmak zorunda değil! Evden çalışan, ofisini düzenlemek isteyen ya da evinde bir çalışma odası, hobi odası olan biri için çalışırken derli toplu olmak zor olabiliyor. Dağınık bir ortamda çalışmak, bazen gürültülü bir yerde çalışmaktan farksız olabilir, konsantre olmakta güçlük çekebiliriz. Böyle zamanlarda çalışmaya başlamadan önce hızlı bir şekilde, hem tüm dağınıklığımızı sığdırabileceğimiz hem de bunu yaparken gözümüze daha estetik gelebilecek sepetler kullanmak faydalı olabilir. Proje baskıları, resim kağıtları, boya ya da dikiş malzemeleri, hepsini istediğimiz ebatlarda ve renklerde düzenleyebilmek çalışma verimimizi arttırabilir.

Sebze Sepeti

Mutfakta biri mi var? Mutfak kimimiz için profesyonel bir dünya, kimimiz için harika bir kitap okuma ya da çalışma alanı, bazen de yemek yaparken geçirilen saatler sayesinde müthiş bir terapi. Yani çoğumuz için yaşam alanlarının en çok zaman geçirilen kısmı desek abartmış olmayız. Küçük kavanozlardan, saklama kaplarına bir çok alternatif mutfakta istediğimiz düzeni sağlamamıza yardımcı oluyor. Daha büyük saklama alanlarına ihtiyacımız olduğunda, hasır bir sepet kullanmak organik bir malzeme olması sebebiyle mutfakta kullanmaktan hiç de çekinmeyeceğiniz bir seçenek olabilir. Sebze ve meyveleri ya da paketiyle saklamak durumunda kaldığınız ürünleri depolamak için hasır sepetler kullanışlı olabilir. Markette satılan paketiyle saklamak durumunda kaldığımız ancak tasarımını beğenmediğimiz ya da direk olarak evin içindeki yüzeylerle temas etmesini istemediğimiz ürünlerin paketlerini saklayabilirsiniz. Mama paketleri bu bahsettiğimiz ürün grubuna iyi bir örnek.

Sizin için derlediğimiz büyük eşyaları saklama ve düzenleme önerileri ilginizi çektiyse, mağazamızda yer alan çeşitli ebat, renk ve desenlerdeki uygun fiyatlı hasır sepetler imizi ineceleyebilirsiniz. Ürünlerimize ulaşmak için lütfen tıklayınız…